sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Becul poate salva ... factura


O metodă foarte simplă de a reduce cheltuielile la energia electrică este folosire becurilor economice.
Avantajele folosirii becurilor economice:
1. Consumul redus de energie

Un bec economic consumă de 5 ori mai puţin curent decât un bec cu incandescenţă. Asta duce la o economie de până la 80% la factura de energie electrică. Aşadar un bec economic de 20W este echivalent cu un bec clasic de 100W.
2. Durata de viaţă

Un bec economic poate funcţiona pâna la 10.000 de ore, faţă de becul cu incandescenţă care funcţionează 1000 de ore. În general, becurile economice cele mai întâlnite pe piaţă au o autonomie de 6000 de ore. Chiar dacă un bec economic este mai scump, el este şi de peste 6 ori mai rezistent în timp.
3. Nu se supraîncălzeşte
Becul economic nu se încălzeşte atât de tare ca unul incandescent... Asta înseamnă că nu avem limită de putere din cauza temperaturii în plafoniera sau în veioza, nu explodeaza la contactul cu un strop de apa şi nu ne carbonizează izolaţia firelor electrice din incintă. În cazul unui bec incandescent, 80% din puterea consumată se pierde prin caldură şi prin radiatii infraroşii si ultraviolete.
4. Preferinta temperaturii de culoare
Un bec economic poate genera atât lumină caldă, cât şi lumină albă. Un bec incandescent nu poate genera lumină albă rece, nici dacă este mat.

Acestea fiind zise... Spor la înlocuit becuri!

Andrei Petraru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu